En ting ad gangen

Photo by Darius Visuals

Du har sikkert ofte hørt, at du skal tage en ting ad gangen.

Det er ofte noget folk fortæller mig når jeg befinder mig i en stresset situation. Det er noget som er lettere sagt end gjort, noget som kan føles helt uoverskueligt. Ofte er jeg urolig for noget som skal ske i fremtiden. Det kan være en nervøsitet for en eksamen eller lignende.

Da jeg skulle til eksamen for et par uger siden, havde jeg svært ved at være mentalt til stede op til den — jeg var optaget af bekymrede tanker om alt det, der kunne gå galt.

Det jeg gjorde for at kunne overskue eksamensdagen, var at jeg tog en ting ad gangen, som om det var det eneste jeg skulle den dag.


  • Til morgenmaden mærkede jeg først kontakten til underlaget gennem fødderne. Derefter først betragtede og siden langsommeligt spiste jeg rundstykket og drak kaffen. Jeg tog mig tid til at smage maden og tyggede langsomt.


  • I badet mærkede jeg det varme vand, som løb ned over kroppen, duften af sæben, sanseindtrykkene fra hænderne og sæben, som kom i kontakt med huden


  • På cykelturen ind til fitnesscentret mærkede jeg den friske luft som kom ind gennem næsen, ned gennem halsen, ned til lungerne, ned til maven og modsatte vej tilbage igen; temperaturen omkring mig; duftene fra skoven som jeg cyklede gennem; vinden som kærtegnede huden; lydene fra trafikken, træerne og fuglene omkring mig.


Det mindskede stressfaktoren væsentligt for mig. Hver gang bekymringen for hvad der skulle ske opstod, fokuserede jeg på det jeg lavede og vendte derved mentalt tilbage til nuet.

Det har jeg været bevidst om at gøre også på stressede dage, hvor jeg eksempelvis skal arbejde flere forskellige steder og derudover har gøremål som skal nås.

Jeg minder mig selv om at dele dagen op og fokusere på et gøremål ad gangen, og derved opnår jeg en større tilstedeværelse og en større tilfredshed med det, jeg laver.


Likes

Comments