Gående meditation

For mange er det en helt naturlig del af hverdagen at gå. På gåture i hverdagen kommer målet med at nå fra punkt A til B dog ofte til at overskygge selve rejsen fra A til B.

Jeg oplever det selv, når jeg eksempelvis går ned for at handle. Tankerne kan være optaget af at analysere dagen indtil nu og planlægge dagen videre frem; sommetider kan jeg blive så optaget af, hvordan jeg gerne vil have mit liv skal forme sig, at jeg mister nuet. Det er på de tidspunkter, at jeg minder mig selv om teknikkerne fra den gående meditation.

Gående meditation er nemt at implementere i din hverdag. Det tager en gåturs varighed.

- Hav tøj på, som er behageligt at bevæge sig i — jeg foretrækker træningstøj. Derudover sko med tynde såler, da jeg får en bedre fornemmelse af strukturerne fra underlaget under mig.

-måske har du behov for at grounde med et par vejrtrækninger og tage dig tid til at mærke underlaget, inden du begynder at gå.

-Gå langsommere end du normalt ville gøre; derved har du bedre tid til at mærke fornemmelserne i fødderne. Mærk vægtfordelingen ned gennem fødderne, mærk hvor vægten er gennem dine skridt, og mærk de forskellige indtryk fra underlaget, de forskellige strukturer og niveauforskellene. Mærk også omgivelserne omkring dig — temperaturen, vinden og lydene — så du tillader dig selv at være til stede med det der er.

-Når tankerne opstår, vend tilbage til fornemmelserne i fødderne. Lad tankerne passere forbi; du kan eventuelt komme et label på dem, eksempelvis arbejde, familie eller ferie. Gem tankerne til senere, og vend tilbage til føddernes kontakt til underlaget.

Til at begynde med kan du sætte tid af til gående meditation uden at du skal andet. Med tiden bliver du mere bevidst om meditationsteknikkerne, når du skal nå fra punkt A til B, og derved bliver det en naturlig del af din hverdag.


  • 173 views

Likes

Comments