Udforsk sindet

Har du også sommetider følelsen af at tiden slipper væk? Dagen er gået med arbejde, og når du kommet hjem, sidder du foran skærmen og streamer serier. Næste dag forløber på samme måde. Måske du sommetider har tanker om, hvordan du gerne vil spendere din fritid, men det bliver bare ved tanken, og du fortsætter med at fordrive tiden med tv eller streamingtjenester. Sådan kan jeg have det, og jeg har derfor indført tv-fri uge — en hel uge, hvor jeg ikke må se serier, film eller dokumentarer. Hvorfor? For at trække stikket en stund i hvert fald nogle timer om dagen, hvor mit hoved får ro. Hele dagen igennem skal jeg forholde mig til rigtig mange ting, og det skal jeg også, når jeg bliver bombarderet med billeder og lyd.

Men for at være helt ærlig, så har jeg ikke kunnet fuldføre en hel uge uden tv, selvom intentionen har været der.

Det her er hvad jeg oplevede.

Jeg begyndte ofte at kede mig, og det gjorde at jeg måtte udforske sindet. Jeg måtte finde alternativer til hvad jeg kunne give mig til. Ofte tænkte jeg tilbage på, da jeg var barn, inden brugen af internettet var en fast del af hverdagen. Efter at have tænkt lidt huskede jeg, at jeg ofte bagte boller, læste romaner, gik ture, løb, fotograferede eller malede. Det var så det jeg gav mig i kast med. Det skabte en bedre ro i mit indre. Jeg kom til stede på en helt anden måde, og jeg kunne mærke at tempoet blev sat ned. Det skabte et større nærvær med det, jeg foretog mig, der kom en bedre balance i min krop og mit sind, og det var nemmere at overskue mine tanker. Den tv-fri uge endte med at holde i fire dage, men jeg fik rigtig meget positivt ud af de dage. Det er naturligvis en udfordring ikke at se tv eller streame tv-udsendelser. Til at starte med kan bare være en tv-fri dag, så det er nemmere at overskue. Det kan være nemt at falde i, men det er vigtigt at minde sig selv om, at det er helt okay at kede sig, at være tålmodig med sig selv og give det tid.

Jeg oplever selv, at bare en enkelt dag uden skærm-tid hjælper mig utroligt meget til at skabe en større ro. Særligt når hverdagen er blevet for hektisk.


Likes

Comments

word per minute test,

Wow, What a Excellent post. I really found this to much informatics. It is what i was searching for. I would like to suggest you that please keep sharing such type of info. You can also read my article on What is word per minute? and General Information Students in grades 6, 7, and 8 who have been practicing keyboarding for many years benefit from this because keyboarding is a cumulative skill. Students at this level should practice a few times a week in a typing program called Type to Learning or Wpm test. They should use keyboarding skills for most of their assignments. Students should be able to type faster than writing their assignments. The general goal of speed is 5 words per minute for grade level or 35-45 words per grade for grades 6-8. Students at this level should remember the keyboard.

whatiswordperminute.bookmark.com/word-per-